Κρατήστε με ενήμερο για τα Tourism Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Tourism Awards 2023 powered by globeone digital

Οι μεγάλοι νικητές της δεκαετίας

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό.  Στη δέκατή τους διοργάνωση, τα πρώτα και μεγαλύτερα βραβεία του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σπύρο Κοκοτό, για τη συνολική του συνεισφορά στην ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού στην Ελλάδα και στον Δρ. Δημήτρη Μπούχαλη, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth και Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου της Έρευνας Τουρισμού και Φιλοξενίας, για την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και τη συμβολή του στην στρατηγική ανάπτυξη και προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Αντίστοιχα, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Δρ. Στέφανος Κάλης, Καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής σε επιστημονική βάση μέσω της ίδρυσης του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία στην Κρήτη. Επίσης, ο Σπύρος Καραβούλης, Πρόεδρος του Οργανισμού Εργασιακού Αθλητισμού για την προσέλκυση σημαντικού αριθμού αθλοτουριστικών προγραμμάτων και μεγάλων αθλοτουριστικών διοργανώσεων σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες ομοσπονδίες.

Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: HotelBrain GroupNarratologiesKalesma Mykonos, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Mideast Travel Worldwide, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Elastic Architectsbluegr Hotels & ResortsCosta Navarino – Δήμος Πύλου – ActiveMedia GroupThe Vscope και Hotel Toolbox.

Tourism Awards 2023

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards, θεσμός πια στην ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών της ελληνικής φιλοξενίας και του τουρισμού, απαντούν και φέτος έμμεσα αλλά εμφατικά στο ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής της ελληνικής οικονομίας. Μπράβο σε όλους τους νικητές, αλλά και όλους εκείνους που σιωπηλά ανεβάζουν την Ελλάδα και τον Έλληνα σε νέα ύψη». 

Ο Δημήτρης Παπουτσής, Founder & CEO Globe One Digital, δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας που έχει στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση των τουριστικών επιχειρήσεων, που διακρίνονται για την αριστεία και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Για εμάς στην Globe One Digital, η πρόοδος και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι ένα όραμα που ξεκίνησε πριν 25 χρόνια και μεγάλωσε μέσα από το πάθος μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το τουριστικό marketing. Σήμερα, μέσα σε μια δυναμικά μεταβαλλόμενη αγορά, έχουμε ακόμα περισσότερο πάθος και αποφασιστικότητα, για να οδηγήσουμε τις εξελίξεις και να χαράξουμε την πορεία των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων προς ένα λαμπρό μέλλον». 

Στην βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece, καθώς και τρία χρυσά βραβεία, απονεμήθηκαν στην Dikoarch Villa, ενώ δύο χρυσά βραβεία απέσπασε το Hemitage 1310.  

Οι προσκεκλημένοι της λαμπερής τελετής απονομής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείπνο συνοδευόμενο από τέσσερεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του heteroclito. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Τα Tourism Awards διοργανώνει η Boussias Events με μεγάλο χορηγό την Globe One Digital, υποστηρικτές τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Noisis, τον Νescafé και χορηγό οίνου το heteroclito.

Tourism Awards’ snapshots

Δείτε φωτογραφίες από το virtual photo booth των Tourism Awards powered by Globe One Digital!

Tourism Awards 2022

Οι «πρωταθλητές» ανοίγουν τη σεζόν

Με μια λαμπερή τελετή και προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κάποιες από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες στον ελληνικό τουρισμό.  Στην ένατή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους ενώ οι υποψηφιότητες φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τον τόνο της βραδιάς έδωσε η Idra Kayne, ερμηνεύοντας επί σκηνής το «Εδώ είναι το ταξίδι» ενώ την σκυτάλη πήραν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας για την απονομή των τιμητικών βραβείων.

Tourism Awards 2022

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Γιάννη Μαραγκουδάκη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της εικόνας και της εμπειρίας του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και στο CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την προώθηση και την ουσιαστική στήριξη της καινοτομίας. Με βραβείο τιμήθηκε επίσης η μεγάλη ομάδα εθελοντών των Γιορτών Ρόκκας που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο στα Χανιά και στον εμπνευστή της διοργάνωσης, Παναγιώτη Σημανδηράκη καθώς και στον Δημήτρη Σταυρακόπουλο, ιδρυτή της «Hermoupolis Heritage», για την ανάδειξη της της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ερμούπολης Σύρου.

Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: Eurobank, Περιφέρεια ΚρήτηςCosta Navarino, Aria Hotels, Attica Group, Istion Yachting, Kythera Trails, Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, MT Architects, The Tanneries Hotel & Spa, Novus Mind, Yahoo-Acrossmedia241 και Lux&Easy.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Τα Tourism Awards έχουν μοναδική αξία γιατί αποτελούν επιβράβευση των επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου της φιλοξενίας από τους επαγγελματίες του χώρου. Χωρίς ανταγωνιστικά φίλτρα και παρωπίδες αναγνωρίζουμε το έργο, αλλά και τις προσπάθειες των συναδέλφων και τοποθετούμε την οικονομία της φιλοξενίας εκεί που πραγματικά βρίσκεται, στην κορυφή του οικονομικού βίου του τόπου». 

Στην βραδιά ανακοινώθηκαν επίσης οι νικητές των Villa Awards. Φτιαγμένη από τους δημιουργούς των Tourism Awards, η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τα κορυφαία luxury rentals στην Ελλάδα. Ο τίτλος Best Villa in Greece απονεμήθηκε στη Villa Nupandi στην Καρδαμύλη ενώ χρυσό βραβείο κέρδισαν οι Katikies Villas Mykonos, η Dikoarch Villa και η Villa Arte by Olive Villa Rentals. 

Η φετινή τελετή έδωσε έμφαση στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, και δη με το κρασί και το ελαιόλαδο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρεις γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα που επέλεξε η ομάδα του Heteroclito και οκτώ διαφορετικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στο olive-oil bar που δημιούργησε η  Oliverse. Ξεχωριστή σημασία δόθηκε στην έννοια της καινοτομίας, με την παρουσία τρία διαφορετικών start ups του CapsuleT που παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στους παρευρισκόμενους. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι Μαρία Νικόλτσιου και Πέτρος Κουμπλής ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο ταξιδιάρικο insta spot της Minoan Lines.

Tourism Awards 2021

Οι νικητές των Tourism Awards δείχνουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα

Με μια λαμπερή βραδιά στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου γιόρτασαν τη βράβευσή τους οι φετινοί νικητές των Tourism Awards. Στην όγδοή τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του κλάδου συνεχίζουν σταθερά να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Γιάννη Μπουτάρη, για τη συνολική του προσφορά στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, στην κα. Αγνή Χριστίδου, Διευθύντρια του ΞΕΕ, για τη συνεχή της προσφορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάπτυξη προγράμματος υγειονομικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών του τουρισμού και στον καθηγητή Κίμωνα Δρακόπουλο για την ανάπτυξη του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης βάσει του οποίου γίνεται η κατανομή των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στις πύλες εισόδου της χώρας. Ειδική μνεία για την προσφορά του στον ελληνικό τουρισμό έγινε στον Μπόρις Μουζενίδη.

Τα platinum βραβεία της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν οι: Sani Resort, Aria Hotels, Blue Palace, Άγονη Γραμμή Γόνιμη, Marketing Greece, Wedia, Δήμος Σύρου, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Active Media Group, Pierra Creta, Istion Yachting και Selene Restaurant.

Τα Tourism Awards διοργανώνει το Hotel&Restaurant Daily της Boussias υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ. Χρυσός χορηγός είναι το Ekdromi.gr, χορηγός της κατηγορίας Sustainability η Nespresso Professional ενώ το ποτό της βραδιάς πρόσφερε η Nectar Drinks. Χορηγοί επικοινωνίας: Επιχειρώ, Euro2day, GTP, News247, Οικονομική Επιθεώρηση και TravelDailyNews.

Tourism Awards 2021

Tourism Awards 2020

Ανακαλύψτε τους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης!

Οι νικητές των Tourism Awards 2020 είναι μαχητές στα δύσκολα. Η ποιότητα και η καινοτομία αποκτούν φέτος μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη χρονιά και τα έργα που βραβεύονται αποτελούν φωτεινές νησίδες αισιοδοξίας. Σας παρουσιάζουμε το έργο των μεγάλων νικητών των Tourism Awards και τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού ανέδειξαν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους

Tourism Awards 2019

Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού ανέδειξαν τους άριστους, τους τολμηρούς και τους καινοτόμους

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα Tourism Awards 2019, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Tourism Awards 2019.

Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους.

 
Tourism Awards 2019 Ceremony

Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Κλάδου Αυτοκινήτων ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Παρασκευή Πατουλίδου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δρ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στην ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις:

«Ένας από τους βασικούς μας στόχους στον θεσμό των Tourism Awards, είναι να διαφυλάξουμε την αξία της κάθε βράβευσης. Το γεγονός ότι μόλις ένας στους τρεις φετινούς βραβευθέντες κερδίζει βραβείο Gold, υπογραμμίζει έμμεσα την σπουδαιότητα και τη βαρύτητα που έχει για μας και για τον κλάδο, κάθε επίπεδο διάκρισης. Μεταξύ των βραβείων Silver και Bronze ξεχωρίσαμε εξαιρετικά αξιόλογα έργα και εκπλαγήκαμε ευχάριστα από υποψηφιότητες στις κατηγορίες προσβασιμότητας, εφαρμογής πράσινων πρακτικών, καινοτομίας στον σχεδιασμό υπηρεσιών και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους μας εμπιστεύτηκαν να αξιολογήσουμε την υποψηφιότητά τους συμμετέχοντας στα Tourism Awards και αναγνωρίζουμε το έργο και τον ζήλο όλων των εταιρειών -τόσο εκείνων που διακρίθηκαν, όσο και αυτών που με τη συμμετοχή τους και μόνο, συνεισφέρουν στην προαγωγή της αριστείας στον ελληνικό τουρισμό».

Τιμητικά Βραβεία

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σταύρο Μπένο και στο «Διάζωμα» για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, μοντέρνου μοντέλου διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στον Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, για την εξέλιξη της Τεχνόπολης σε κεντρικό σημείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, στην Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού και Μουσείου «Ελληνικός Κόσμος» και Εκτελεστική Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την προσφορά της στην ανάδειξη του πολιτισμού και την αξιοποίησή του ως μοχλό ανάπτυξης για τον τουρισμό και στο Κτήμα Μουριές για την προστασία και την ελεγχόμενη αναπαραγωγή του σκυριανού αλόγου.

Tourism Awards 2018

Βραβεύτηκαν οι εταιρείες που «απογειώνουν» τον ελληνικό τουρισμό

Σε μια εποχή που η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί εθνικό στόχο της Ελλάδας, οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στα φετινά Tourism Awards λειτουργούν ως πολύτιμα παραδείγματα καινοτόμων υπηρεσιών, εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Tourism Awards 2018.

Περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Την τελετή χαιρέτισαν ο Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, η Ευρυδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις:

«Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Η απήχηση των βραβείων υπήρξε και φέτος πάρα πολύ μεγάλη, δυσκολεύοντας –με την καλή έννοια- τη δουλειά των μελών της κριτικής επιτροπής. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Και κερδίζονται από εταιρείες, μικρές και μεγάλες, start-ups αλλά και ιστορικές, που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να πείσουν την κριτική επιτροπή.

Οι φετινές βραβεύσεις αποδεικνύουν, για άλλα μια χρονιά, ότι ο ελληνικός τουρισμός καινοτομεί σε πάρα πολλά επίπεδα. Έχουμε σημαντικά έργα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συγκινητικές κινήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά ενδιαφέρουσες προτάσεις στον πολιτιστικό τουρισμό, μια εντυπωσιακή γκάμα από γαστρονομικές πρωτοβουλίες, υψηλότατης ποιότητας επικοινωνία και ένα μελίσσι ατρόμητων νέων ανθρώπων που δημιουργούν νέα προϊόντα».

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τον Ανδρέα Ζαγάκο, συνιδρυτές του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, στην Δήμητρα Κοκκέβη – Φωτίου, τη μοναδική παγκοσμίως κωφή αρχαιολόγο που ξεναγεί στην ελληνική, διεθνή και αμερικανική νοηματική γλώσσα, στον καπετάνιο Γιάννη Σκοπελίτη για την προσφορά του Express Scopelitis στις Μικρές Κυκλάδες και στον Θουκυδίδη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη του ομώνυμου ξενώνα στο Καπέσοβο Ζαγορίου, για την προσφορά του στον αγροτουρισμό.

Στο διαγωνιστικό μέρος, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 30μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης ΜπουτάρηςDr. Dimitrios Diamantis, Μαρία ΜάρακαΔιονύσης ΣοτοβίκηςΛευτέρης ΛαζάρουΔρ. Μαριάννα Σιγάλα και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Η τελετή των Tourism Awards ξεκίνησε με ένα φαντασμαγορικό θέαμα μουσικής και aerial dancing από την ομάδα της Artventure Productions, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Κούρτη, γνωστού σε όλους από τη συμμετοχή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, και της aerial dance performer, χορογράφου και αθλήτριας Κατερίνας Σολδάτου. Παρουσιαστές της τελετής απονομής ήταν η Βαλέρια Κουρούπη και ο Μάριος Αθανασίου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ελληνικές γεύσεις, cocktails στο μπαρ της Diageo και πολύ κέφι, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θέσουν σε λειτουργία ένα πιστό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς.

Τα βραβεία διοργανώνει το Hotel & Restaurant της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Tourism Awards 2017

Οι πρωταθλητές του ελληνικού τουρισμού για το 2017

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους τα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Athenaum InterContinental.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Tourism Awards 2017.

Με παρουσιαστές την Τζένη Μελιτά και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τα Tourism Awards επιβράβευσαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες οι οποίες προάγουν την καινοτομία και την ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα αυξημένες υπήρξαν φέτος οι υποψηφιότητες εκ μέρους ηχηρών ξενοδοχειακών new openings και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, του luxury travel και του digital tourism. Τα Tourism Awards 2017 διοργάνωσε το Hotel & Restaurant της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην εθνική μας προσπάθεια για ανάπτυξη. Σχολιάζοντας τη συνολική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016, υπογράμμισε τη σημασία των δράσεων επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, της επένδυσης σε θεματικές μορφές τουρισμού, του ανοίγματος νέων ξένων αγορών, της προώθησης νέων ελληνικών προορισμών και της προσέγγισης τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η Υπουργός Τουρισμού αναγνώρισε τη σημασία των Tourism Awards ως διοργάνωσης που αναδεικνύει παραδείγματα υψηλής ποιότητας στον ελληνικό τουρισμό καθώς και όλων των επιχειρήσεων και φορέων που διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες τους. Η Υπουργός συνεχάρη τους βραβευθέντες και αναγνώρισε τη συνεισφορά τους στη συνολική επιτυχία του ελληνικού τουρισμού.

Στις εξαιρετικές προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2017 αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει φέτος τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι αν υπήρχε G20 Τουρισμού, η Ελλάδα θα ήταν σίγουρα μέλος της και υπογράμμισε τη συνεισφορά των βραβευθέντων στη δημιουργία τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας.

Με σύνθημα «an experience worth sharing», οι παρουσιαστές έδωσαν χρώμα και ρυθμό σε μια βραδιά–γιορτή που ξεκίνησε με cocktails στα μπαρ της Diageo και συνεχίστηκε με ένα μενού τριών πιάτων με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Οι παρουσιαστές προσκάλεσαν το κοινό σε ένα παιχνίδι επικοινωνίας μέσα από τα social media, ενώ περισσότεροι από 7.000 θεατές παρακολούθησαν την τελετή μέσω live streaming. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ, όπου οι βραβευθέντες έκαναν τις δηλώσεις τους στις κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογραφήθηκαν με τα βραβεία τους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Γιάννη Μπεχράκη, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την έκθεση “People on the Move,” στην Αγλαΐα Κατσιγιάννη, για τη δημιουργία χάρτη προσβασιμότητας της Δράμας, στη Maude Vidale-Nacquet, για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας μέσω των άρθρων της, στον Αθανάσιο Σκούρα για τη διεθνή προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, στον Νίκο Σκουλά για τη συνολική του συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό και στην δράση Tinos Food Paths για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Τήνου.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 25μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Γιάννης Τσεκλένης, Λευτέρης Λαζάρου, Κώστας Βογιατζής, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, Γιώργος Πίττας και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Tourism Awards 2016

Τους μεγάλους νικητές του ελληνικού τουρισμού ανέδειξε η Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2016

Για τρίτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 650 στελέχη και προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού κατέκλυσαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προκειμένου να παραστούν στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2016, την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Tourism Awards 2016.

Στη μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού, με παρουσιαστές τη Μαίρη Συνατσάκη και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, βραβεύθηκαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και φορέων σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure και πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν την καινοτομία και την ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.

Τα Tourism Awards 2016 διοργάνωσε η έκδοση Hotel & Restaurant της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΕΟΤ. Φέτος, ο αριθμός των εταιρειών που υπέβαλαν υποψηφιότητα αυξήθηκε κατά 33%, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία και την αναγνώριση των βραβείων στον κλάδο.

Η μεγάλη βραδιά είχε στιγμές ενθουσιασμού και συγκίνησης, χαμόγελα και κέφι, πολλά cocktails και ένα μενού gala με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Με γρήγορο ρυθμό που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τα βραβεία τους ιδιοκτήτες ξεχωριστών μικρών μονάδων αλλά και εκπρόσωποι κάποιων από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της χώρας, οργανισμοί τουριστικής προβολής και εταιρείες καινοτομίας καθώς και επιχειρήσεις από ολόκληρο το φάσμα του τουρισμού. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ, όπου οι βραβευθέντες έκαναν τις δηλώσεις τους μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογραφήθηκαν με τα βραβεία τους, συνοδεία του Tourism Awards cocktail.

Tourism Awards 2015

Τα «διαμάντια» του ελληνικού τουρισμού

Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και παρουσία πολλών λαμπερών προσωπικοτήτων του ελληνικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου η τελετή απονομής των Tourism Awards 2015.

Περισσότερα από 600 άτομα πλημμύρισαν την αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε μια βραδιά που αποτέλεσε πραγματικά γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό. Οι πρωτοβουλίες που βραβεύθηκαν και αναδείχθηκαν αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο «ήλιος και θάλασσα». Ο ελληνικός τουρισμός έχει να επιδείξει μια σειρά από ποιοτικές και καινοτόμες πρακτικές: από εξατομικευμένες πολυτελείς υπηρεσίες, μέχρι ‘ψαγμένες’ πολιτιστικές διαδρομές και αθλητικές διοργανώσεις που προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό εκτός της περιόδου αιχμής.

Tourism Awards 2014

Τα «διαμάντια» του ελληνικού τουρισμού

Σύσσωμη η ελληνική αγορά Τουρισμού παρευρέθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου 2014 στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace σε κλίμα έντονης αισιοδοξίας.

Οι κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού βραβεύθηκαν στην Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2014. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τo Hotel & Restaurant της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure. Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς τουρισμού της χώρας μας, βραβεύθηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησε το Hotel & Restaurant της BOUSSIAS.

Tα βραβεία και οι νικητές

Strategy
PLATINUM HotelBrain Group
Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου
GOLD Δήμος Κατερίνης: 4 Εποχές
SILVER Caldera Yachting -  Santorini Luxury Cruises: «Caldera Panorama Winter Cruise»
BRONZE Περιφέρεια Θεσσαλίας: Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καινοτομεί και μεριμνά για τον τουρισμό των 365 ημερών με το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης και την υποβολή υποψηφιότητας του στο δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO
Στρατηγική Επένδυση - Συνεργασία - Ανάπτυξη / Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας/Τουρισμός & αγροδιατροφικός τομέας/Tουρισμός & πολιτισμός
GOLD bluegr Hotels & Resort: bluegr & GnA Mamidakis Foundation / Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας/Τουρισμός & αγροδιατροφικός τομέας/Tουρισμός & πολιτισμός
SILVER ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK: EUROBANK Business Banking Τουρισμός / Στρατηγική Επένδυση - Συνεργασία - Ανάπτυξη
BRONZE Five Senses Consulting and Development - Επιμελητήριο Καβάλας - Δημωφέλεια Καβάλας: Strategic partnership for the cruise development of Kavala / Στρατηγική Επένδυση - Συνεργασία - Ανάπτυξη
Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος / Δράσεις για την προσέγγιση ειδικών κοινών-εθνικοτήτων
GOLD Συμμαχία για την Ελλάδα: “AEGEAN KALLOS” / Δράσεις για την προσέγγιση ειδικών κοινών-εθνικοτήτων
SILVER ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.: Ανάδειξη Ελλάδας ως Πεζοπορικό Προορισμό / Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
BRONZE CELESTYAL / Εμπλουτισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
Hotel sales
GOLD INcrementUM, Hotel Online Sales Management: Εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις διαδικτυακές πωλήσεις στα ξενοδοχεία
SILVER Loguers Hotel Sales & Marketing: Tour Operating to Online Success
Villa management / Property sales, rentals & valuations
GOLD Holihouse, Villas & Hospitality Management: Digital Innovation / Villa management
SILVER CreteVillas4u.com: Εταιρεία διαχείρισης και προβολής πολυτελών καταλυμάτων στην Κρήτη / Villa management
BRONZE Kourtidis Group – Costa Ofrynio Booking: Πρότυπο μοντέλο αξιοποίησης τουριστικών κατοικιών / Property sales, rentals & valuations
Environmental, Social and Governance (ESG) Strategy
SILVER Mediterranean Hotels - Βασίλειος Λάμπρου Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.: Το Mediterranean Village Hotel & Spa μετατρέπεται σε «πράσινο» και γίνεται ενεργειακά αυτόνομο
Hotel development, management & consulting
SILVER Zeus International Hotels & Resorts
BRONZE Paralos Hospitality - Hotel Management Company
Innovation
PLATINUM Narratologies: Experience as a Service Platform: Διαδραστικά Παιχνίδια Θησαυρού
Καινοτόμο concept
GOLD Κτήμα Μπέλλου: Kαινοτόμο concept φιλοξενίας
SILVER Vivestia - Explore, Book & Travel: Πλατφόρμα Προβολής Τουριστικών Καταλυμάτων με χρήση Virtual Reality Tours
BRONZE Koukoumi Vegan Hotel Mykonos
Start-up
GOLD Egg|Eurobank: egg - Cluster Καινοτομίας στις Ψηφιακές Τεχνολογίες για Τουρισμό & Πολιτισμό
SILVER "THE VSCOPE"
BRONZE Uworc
Καινοτόμο προϊόν
SILVER Markellos Olive: Το πρώτο βίντεο εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με θέμα την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου
BRONZE Kallichoron Art Boutique Hotel: Kallichoron Grandma’s Basket by Alexandros Papandreou: Eat Like An Astypalean
Hotels & Resorts
PLATINUM Kalesma Mykonos
Boutique hotel
GOLD Kalesma Mykonos
SILVER Ariá Estate Suites & Spa, member of Aria Hotels
BRONZE Althea Boutique Hotel
BRONZE Racconto Boutique Design, μέλος του ομίλου HotelBrain
All-suite hotel / Hotel residences
GOLD Naxian Utopia, μέλος του ομίλου HotelBrain
SILVER Zeus International Hotels & Resorts: Wyndham Athens Residence
City hotel
GOLD Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International
SILVER Seaview Cityscape Hotel, μέλος του ομίλου HotelBrain
BRONZE Aria Hotels: Woo Suites, member of Aria Hotels
BRONZE The Residence Aiolou Hotel & Spa by Butterfly hotel operator
Business hotel
GOLD Zeus International Hotels & Resorts: Wyndham Grand Athens
SILVER Domotel Kastri Contemporary Hotel, member of Domotel Hotels & Resorts
BRONZE 31 Doors, μέλος του ομίλου HotelBrain
Beach hotel / resort
GOLD Zeus International Hotels & Resorts: AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
SILVER Domotel Agios Nikolaos Suites Resort, member of Domotel Hotels & Resort
BRONZE Super Paradise Suites, μέλος του ομίλου HotelBrain
Mountain hotel/resort
GOLD ΞΕΝΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΕ: The Lynx Mountain Resort
SILVER Domotel Anemolia Mountain Resort, member of Domotel Hotels & Resorts
BRONZE Delina Mountain Resort | Επιμέλεια Loguers
Spa hotel / resort
GOLD La Mer Resort & Spa | Επιμέλεια Loguers
SILVER The Residence Christokopidou Hotel & Spa by Butterfly Hotel Operator
BRONZE Domotel Xenia Volos, member of Domotel Hotels & Resorts
Design hotel / stay
GOLD The Pinnacle Athens
SILVER bluegr Hotels & Resorts: Minos Beach art
BRONZE Castro Hotel Syros, μέλος του ομίλου HotelBrain
Adults only hotel / resort
GOLD Nema Design Hotel & Spa, μέλος του ομίλου HotelBrain
SILVER MarBella Collection: MarBella Nido Suite Hotel & Villas
BRONZE Mykonos Earth Suites, μέλος του ομίλου HotelBrain
Authentic stay
GOLD Sali Boutique Hotel
SILVER Hermitage 1310, Signature Chalets - Ελπιδοφόρος Παππάς ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις - Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί
BRONZE Athens Utopia Hotel
Summer Stay Hotel / All-inclusive hotel | resort
GOLD Zeus International Hotels & Resorts: Wyndham Grand Crete Mirabello Bay / Summer Stay Hotel
GOLD Calilo / Summer Stay Hotel
SILVER Adorno Beach Hotel & Suites / Summer Stay Hotel
BRONZE MarBella Collection: MarBella Corfu / All-inclusive hotel | resort
Luxury hotel / resort
SILVER The Pinnacle Athens
BRONZE Aria Hotels: Grace Mykonos, member of Aria Hotels
Villa Awards Hosted by Tourism Awards
Best Villa in Greece
Dikoarch Villa
GOLD Dikoarch Villa / Luxury Villa of the Year
GOLD Dikoarch Villa / Design Villa of the Year
GOLD Dikoarch Villa / Beach Villa of the Year
GOLD Hermitage 1310, Signature Chalets - Ελπιδοφόρος Παππάς ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις - Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί / New Villa of the Year
GOLD Hermitage 1310, Signature Chalets - Ελπιδοφόρος Παππάς ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις - Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί / Mountain Villa of the Year
SILVER Hermitage 1310, Signature Chalets - Ελπιδοφόρος Παππάς ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις - Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί / Design Villa of the Year
SILVER Aria Hotels: Villa Comi / New Villa of the Year
SILVER Aria Hotels: Villa NUPADI / Luxury Villa of the Year
SILVER Aria Hotels: Villa Pueblo / Beach Villa of the Year
SILVER The Greek Villas: Villa Ines / Best Villa in the Ionion  Islands
BRONZE AMOR Hideaway Villas / Luxury Villa of the Year
BRONZE Elastic: Villa SOLEIL / Design Villa of the Year
Specialty Travel
PLATINUM Δήμος Ηρακλείου Κρήτης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού: Ψηφιακό Κανάλι Πολιτισμού - Heraklion Arts and Culture
 Αθλητικός τουρισμός
GOLD Costa Navarino - Δήμος Πύλου-Νέστορος – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου - ActiveMedia Group: Navarino Challenge 2013-2022
SILVER ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.: Ανάπτυξη της Πεζοπορίας ως Ήπια Δραστηριότητα Αθλητικής Αναψυχής
BRONZE ΠΑΕ ΟΦΗ 1925: Cretan Training Camp
BRONZE Costa Navarino: Aθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες
Τουρισμός υπαίθρου
GOLD Visit Meteora: Νομαδικά Γεύματα Στην Ελληνική Φύση
SILVER Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα
BRONZE ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS Α.Ε.: Ψηφιακή εφαρμογή Antiparos Routes
Συνεδριακός τουρισμός (MICE)
GOLD Domotel Kastri Contemporary Hotel, member of Domotel Hotels & Resorts
SILVER Zeus International Hotels & Resorts: Dolce Athens Attica Riviera
BRONZE ΒΟΝD Βusiness & Life Events: Customer Event 2022 της Οteglobe
Τουρισμός υγείας & ευεξίας
GOLD Costa Navarino - Δήμος Πύλου-Νέστορος – ActiveMedia Group: Navarino Challenge
Θαλάσσιος τουρισμός
GOLD Caldera Yachting - Santorini Luxury Cruises
SILVER Perfect Yachts
BRONZE Panos Boats & Trips: Paxos Boating Holidays
BRONZE Variety Cruises
Dark tourism
GOLD ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS Α.Ε.: Lemnos Anzac digital tourism
Πολιτιστικός τουρισμός
SILVER ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS Α.Ε.: Ψηφιακές Αρχιτεκτονικές διαδρομές στον Πειραιά
BRONZE Δήμος Θήρας - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ActiveMedia Group: Santorini Experience
Guest Experience
PLATINUM Mideast Travel Worldwide
Personalized & tailor-made experiences
GOLD The Social Athens Hotel, a member of Radisson Individuals
SILVER VILLABEAT
BRONZE Mykonos Bliss - Cozy Suites, μέλος του Ομίλου HotelBrain
VIP & luxury travel
GOLD L World Yachting
SILVER Mideast Travel Worldwide
BRONZE Airport Limos Greece , Member Of Evdimal Luxury Group Of Companies
BRONZE Zeus International Hotels & Resorts: AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
 LGBT travel
GOLD Navigator Travel & Tourist Services - International Representative of Royal Caribbean Group in Greece: Celebrity Cruises  - LGBTQ+ Cruise Vacations
SILVER W Costa Navarino
Experiential travel
GOLD Catamarans Cup International by Istion Yachting
Bike-friendly travel
GOLD Δήμος Ρεθύμνης
SILVER Δήμος Αλεξανδρούπολης
Pet-friendly Environment
GOLD Kallichoron Art Boutique Hotel
Guest service excellence
SILVER MyCorfuDriver Luxury transfers της ROUVAS group
SILVER Caldera Yachting - Santorini Luxury Cruises
BRONZE Asty Hotel & Spa Mykonos, μέλος του ομίλου HotelBrain
Travel
Travel experience / Family travel
GOLD Istion Yachting / Travel experience
SILVER FX Yachting - Luxury Crewed Yacht Charters / Travel experience
SILVER Navigator Travel & Tourist Services LTD - International Representative of Royal Caribbean Group in Greece / Family travel
 Technology enhanced experience / Προγράμματα επιβράβευσης - Loyalty programs
GOLD Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών A.E. & Narratologies: Το Παιχνίδι Θησαυρού- Φόρτισε το Μαγικό Αεροπλάνο μαζί με τον Φίλο Αθηναίο/ Technology enhanced experience
SILVER Minoan Lines SA: Ανασχεδίαση κράτησης εισιτηρίων (booking) / Technology enhanced experience
BRONZE Attica Group: Attica Group – SEASMILES  / Προγράμματα επιβράβευσης- Loyalty programs
Travel services
GOLD Athenian Yachts: Διακοπές στην Ελλάδα με Ιστιοπλοϊκό σκάφος και Catamaran
SILVER The Greek Villas
Destinations – Tourist Attractions
PLATINUM Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Διαχείριση και ενίσχυση της εικόνας του προορισμού Θεσσαλονίκη
Μουσεία / Αρχαιολογικοί χώροι / Χώροι πολιτισμού /  Θεματικά πάρκα | Πολιτιστική εκδήλωση / Πολιτιστική διαδρομή /  Περιοδική έκθεση
GOLD Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών A.E. - Μουσείο Μπενάκη-Benaki Museum: Two "out-of-the-box" exhibitions: “Travel through time in blue with the Benaki Museum” & “Dress Like a Greek” /  Πολιτιστική εκδήλωση | Πολιτιστική διαδρομή |  Περιοδική έκθεση
SILVER Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών / Μουσεία | Αρχαιολογικοί χώροι | Χώροι πολιτισμού | Θεματικά πάρκα
SILVER Δήμος Πειραιά - Destination Piraeus - Project 210 Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: Ημέρες Θάλασσας 2022/ Πολιτιστική εκδήλωση | Πολιτιστική διαδρομή |  Περιοδική έκθεση
BRONZE ANTHOS MCE - Multi Cultural Events: Μυθικές Μελωδίες Ποταμών - Το Ταξίδι του Αλφειού ANTHOS MCE - Multi Cultural Events by Effie Panagopoulou & George Voukanos / Πολιτιστική εκδήλωση | Πολιτιστική διαδρομή |  Περιοδική έκθεση
BRONZE Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη ( ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.ΑΕ.): "Φυσικής  ακροάσεως Αριστοτέλους"  από το παρελθόν στο παρόν/ Μουσεία | Αρχαιολογικοί χώροι | Χώροι πολιτισμού |  Θεματικά πάρκα
Φεστιβάλ / Εκθέσεις
GOLD BoatsAdvisor Hub&Events: 3o Aegean Yachting Festival
SILVER Δήμος Ηρακλείου Κρήτης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού: Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου "Τέχνη Καθ' Οδόν"
BRONZE Athens Digital Arts Festival | Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού | Δήμος Αθηναίων | Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού της Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ) - "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων | Περιφέρεια Αττικής: 18o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) | “FutuRetro”
 Sport Events
GOLD Δήμος Κατερίνης: "Τρέχω για την Κατερίνη"
SILVER Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Sterea Run
Destination management / Destination branding
SILVER Ομάδα Palladian / DASC Branding: Kalamata, a city to live in!
BRONZE Δήμος Λειψών: «Όχι» σε οργανωμένες ξαπλώστρες στις παραλίες &  «πράσινο» κάλεσμα
Architecture & Design
PLATINUM Elastic: Isla Brown Corinthia
Hotel renovation of the year
GOLD Maria Sfyraki & Associates: Boutique hotel renovation
SILVER bluegr Hotels  & Resorts: Minos Palace Hotel & Suites
Hotel design of the year / Architecture & design for tourism
SILVER Hermitage 1310, Signature Chalets - Ελπιδοφόρος Παππάς ΕΠΕ, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις - Ελπιδοφόρος Παππάς ΙΚΕ, Σύμβουλοι Μηχανικοί / Architecture & design for tourism
BRONZE Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International / Hotel design of the year
Gastronomy
PLATINUM bluegr Hotels & Resorts: Minos Beach art
Γαστρονομικός τουρισμός
GOLD Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Προώθηση της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης από τον ΟΤΘ
SILVER Sui Generis Environment & Publication ΑΕ - Δήμος Πειραιά: Piraeus Taste Festival
BRONZE Thalassa Boutique Hotel - 7 Thalasses Seafood Restaurant | Επιμέλεια Loguers
Restaurant concept
GOLD Calilo - CHES fine dining restaurant
SILVER NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar by Academias Hotel, Autograph Collection: Japanese Fusion Cuisine
BRONZE Navigator Travel & Tourist Services - International Representative of Royal Caribbean Group in Greece: Celebrity Cruises -  Le Voyage℠  - Restaurant Concept on Cruise Ships
Ελληνική κουζίνα / Ανάδειξη τοπικής κουζίνας
SILVER Calilo - Ches Restaurant
BRONZE Ostraco Suites, μέλος του ομίλου HotelBrain
BRONZE Toulas seaside Comfort cuisine!
Branding / Media / Public Relations
PLATINUM Costa Navarino - Δήμος Πύλου-Νέστορος – ActiveMedia Group: Navarino Challenge
Marketing strategy / Content marketing strategy
GOLD Calilo / Content marketing strategy
SILVER Superfast Ferries: Road Trips με την Superfast Ferries / Content marketing strategy
BRONZE Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Στρατηγική προσέγγιση του ΟΤΘ της αγοράς του Ην.Βασιλείου/ Marketing strategy
 Storytelling excellence
GOLD TENFOUR: estiatorio Milos Storytelling Concept
SILVER Studio Reskos
BRONZE L World Yachting
Travel guide / Travel magazine / Ειδικές εκδόσεις /  Applications / Travel blog / Ταξιδιωτική εκπομπή
GOLD Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: "Τουρίστας στην πόλη μου": συνεργασία ΟΤΘ και Ευτύχη Μπλέτσα / Ταξιδιωτική εκπομπή
SILVER Press a Porter Communication Atelier / Ερευνητικό, συγγραφικό & δημοσιογραφικό έργο για τον τουρισμό
Photography
GOLD TENFOUR: estiatorio Milos
SILVER Mykonos Theoxenia
BRONZE Studio Reskos
Εταιρική ταυτότητα / Διαχείριση εταιρικής φήμης /  Branding
GOLD Ομάδα Palladian / DASC Branding: Taste - like Chios! 
SILVER Mykonos Theoxenia
Event organization / Fam & press trips /  Special events / Major tourism event
GOLD CELESTYAL: Η Ελλάδα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με «Όχημα» την CELESTYAL και τους 9 μήνες του Χρόνου!
SILVER M.P MEDIA PORTAL LIMITED - CK Strategies: Annual Fashion TV World's Excellence Gala - First Time in Greece
BRONZE The Creatives: Θες Break; The Creatives X Thessaloniki Hotels Association
BRONZE Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Fam & Press trips του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
Διαφημιστική καμπάνια / Δημοσιογραφική προβολή |  Ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια
SILVER CELESTYAL: Εικόνες & Γεύσεις του Αιγαίου στην <<ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ>>! / Διαφημιστική καμπάνια / Δημοσιογραφική προβολή
BRONZE Blue Star Ferries/  Ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια
Digital Tourism
PLATINUM "THE VSCOPE": Ξενοδοχείο Stella Island Resort & Spa
Multichannel marketing strategy
GOLD Globe One Digital: Wyndham Grand Mirabello -  “Revamped & Optimized”
SILVER Travel Ferry X ADVENGERS
BRONZE CELESTYAL
SEO strategy
GOLD The Greek Villas: Η στρατηγική βελτιστοποίησης SEO της The Greek Villas στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής & το Ηνωμένο Βασίλειο
SILVER Globe One Digital: Galaxy Hotel Iraklio – “Galaxy is our SEO limit”
BRONZE Globe One Digital: Kalimera Kriti Hotel & Village Resort “Good morning SEO!”
 Online presence
GOLD "THE VSCOPE": Ξενοδοχείου Numo Ierapetra Beach Resort
SILVER CreteVillas4u.com  - Εταιρεία διαχείρισης και προβολής πολυτελών καταλυμάτων στην Κρήτη
BRONZE Globe One Digital: Amazon Mykonos Resort & SPA - Sunset Restaurant - “Recipe for a Deliciously Inviting Website!”
 Website
GOLD ATCOM - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ): www.visitgreece.gr
SILVER Visit Meteora: www.visitmeteora.travel
BRONZE TENFOUR: www.estiatoriomilos.com
Social media presence
GOLD Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Oλοκληρωμένη και ισχυρή παρουσία της Θεσσαλονίκης στο SoMe από τον Ο.Τ.Θ.
SILVER "THE VSCOPE": Ξενοδοχείο Stella Island Resort & Spa
BRONZE Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το Ψηφιακό Αποτύπωμα της τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας
User interaction / Best personalization marketing
GOLD Δήμος Ηρακλείου: «Το δικό μου Ηράκλειο….», «Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy» / Best personalization marketing
SILVER The Greek Villas: Συνεργασία The Greek Villas & Sunday Somewhere / User interaction
BRONZE Globe One Digital: Dana Villas & Infinity Suites – “The Influence of a True Luxury Experience”
 Video content
GOLD "THE VSCOPE": Η παραγωγή video περιεχομένο για το ξενοδοχείο Magma Resort Santorini
SILVER Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Agora Awards – Campaign Film / Enjoy the Athenian Way
BRONZE "THE VSCOPE": Η παραγωγή video περιεχομένο για το ξενοδοχείο Moxy Athens City
Use of virtual reality / Augmented reality
GOLD STEFICON & Virtual Diver
Last-minute & deal site sales / Online sales
GOLD Globe One Digital: Attika Reisen Last Minute Offer - “First Success with a Last Minute Challenge”
SILVER Loguers Hotel Sales & Marketing
Online strategy
SILVER INcrementUM, Hotel Online Sales Management
BRONZE Globe One Digital: Domus Renier Boutique Hotel
BRONZE Hellenic Seaways
Technology
PLATINUM HOTELTOOLBOX
Innovative use of technology
GOLD Hotelwize: Web Content Personalization για Website Ξενοδοχείων
SILVER Λιμενικό Ταμείο Σκύρου: Η πρώτη στην Ελλάδα Εκπομπή WI-FI σε Τουριστικό Λιμένα από τη Μετατροπή Σήματος 5G Κινητής!
BRONZE Minoan Lines SA: Νέo website προβολής και κράτησης εισιτηρίων (booking) των Μινωικών Γραμμών βασισμένο σε JS και SASS.
Best hotel automation solution
GOLD Epsilon Hospitality: PYLON PMS Suite Hybrid
SILVER HotelAvailabilities Channel Manager: Simplifying the Hotel's Inventory Distribution
Best Solution / Cost-saving technology
SILVER Schneider Electric Ελλάς: Ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή λύση προστασίας, παρακολούθησης και διαχείρισης ΙΤ κρίσιμων υποδομών με Smart UPS Ultra, Micro DataCenter και EcoStruxure IT / Cost-saving technology
BRONZE Deliverback / Best new solution for tourism
BRONZE LG Business Solutions: Το Magma Resort Santorini επιλέγει τις σύγχρονες λύσεις επαγγελματικού κλιματισμού της LG Electronics
Sustainability
Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη
GOLD Mediterranean Hotels - Βασίλειος Λάμπρου Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.: Το Mediterranean Village Hotel & Spa μετατρέπεται σε «πράσινο» και γίνεται ενεργειακά αυτόνομο
SILVER Mazi Travel: Imathia As Slow As Possible (Imathia A.s.A.P.) A New Slow Tourism Destination
BRONZE Περιφέρεια Αττικής: «Η Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»
Συνεισφορά στην τοπική οικονομία / Υποστήριξη τοπικών  κοινοτήτων / Ενίσχυση απασχόλησης
GOLD ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.: Καταλυτική η λειτουργία στην ανάπτυξη του Yachting, της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Ρόδου καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης
SILVER ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK: EUROBANK Business Banking Τουρισμός
BRONZE Attica Group: Συνολική Κοινωνική Προσφορά 
 Προσβάσιμος τουρισμός
GOLD Attica Group: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! One Group, one Crew!
SILVER Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προσβασιμότητα σε Μετέωρα - Όλυμπο και Κάρλα
Ορθολογική διαχείριση ενέργειας & ΑΠΕ /  Μείωση κατανάλωσης φυσικών πόρων /  Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος | Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος  / Ευαισθητοποίηση του κοινού / Παρακολούθηση  περιβαλλοντικών δεικτών
GOLD Hellenic Seaways: AERO Highspeed /Ορθολογική διαχείριση ενέργειας & ΑΠΕ /  Μείωση κατανάλωσης φυσικών πόρων /  Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος
SILVER ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.: Το υιοθετημένο δάσος των 120.000 τ.μ στο κέντρο του νησιού και το πρόγραμμα Γαλάζιας Σημαίας σε Μαρίνες / Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος  / Ευαισθητοποίηση του κοινού / Παρακολούθηση  περιβαλλοντικών δεικτών
SILVER Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.: Απόκτηση ηλεκτρικής τροφοδοσίας πλοίων από τη στεριά (Onshore Power Supply-OPS) / Ορθολογική διαχείριση ενέργειας & ΑΠΕ /  Μείωση κατανάλωσης φυσικών πόρων /  Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος
BRONZE La Mer Resort & Spa | Επιμέλεια Loguers / Πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος  / Ευαισθητοποίηση του κοινού / Παρακολούθηση  περιβαλλοντικών δεικτών
Δράσεις ΕΚΕ / Απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
GOLD Attica Group: Πλέουμε Μαζί /  Δράσεις ΕΚΕ
SILVER Blue Star Ferries: Πρόγραμμα "Πρώτες Βοήθειες" / Δράσεις ΕΚΕ
BRONZE Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. / Απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
Προγράμματα εκπαίδευσης & εξειδίκευσης / Online  training programs / Σύνδεση εκπαίδευσης & αγοράς
GOLD Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Tourism & Hospitality School
SILVER Σύλλογος Αποφοίτων ΔΠΜΣ Τουρισμός & Τοπική Ανάπτυξη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Alumni Association Master in Tourism & Local Development, AUTH
BRONZE BCA College
 Επιλογή, επιβράβευση & ανάπτυξη προσωπικού
GOLD Uworc
Προστασία του φιλοξενούμενου / Προστασία του  προσωπικού
GOLD Attica Group